Medicinske putovnice za osobe s poremećajem iz spektra autizma

Medicinske putovnice za osobe s poremećajem iz spektra autizma

Dana 14.09.2021. godine, u prostorima KBC-a Rijeka, službeno su se podijelile prve medicinske putovnice za osobe s poremećajem iz spektra autizma.
Da ponovimo, putovnice su nastale u suradnji Udruge i KBC-a Rijeka, a u svrhu olakšavanja izvođenja pregleda u medicinskim ustanovama za osobe s poteškoćama u komunikaciji.
Ispunjavanjem online upitnika roditelj/skrbnik osobe s poremećajem iz spektra autizma u bolničku putovnicu unosi podatke na koji način pristupiti pacijentu, kako izvesti pojedini pregled, kako će pacijent reagirati na određene podražaje i sl.
 
Ostale putovnice dostavljat će se poštom na adresu osobe koja je ispunila upitnik. Napominjemo kako je putovnicu potrebno dati na uvid izabranom liječniku opće prakse kako bi se ista unijela u e-karton i bila vidljiva svim pružateljima medicinskih usluga.
 
Podsjećamo, prvi korak za dobivanje putovnice je ispunjavanje online upitnika (https://forms.gle/wsJxm148iBkKNnRP9 ).
 
Ovim putem zahvaljujemo doktorici Lončarek i doktoru Lovroviću na odličnoj suradnji i efikasnosti u realizaciji ovoga projekta.
Pilot projekt su bile osobe s poremećajem iz spektra autizma, a KBC Rijeka nastavlja širiti ovaj projekt i na drugu populaciju osoba s invaliditetom.
Share:
UDRUGA ZA SKRB AUTISTIČNIH OSOBA RIJEKA | Sva prava pridržana.

Proudly powered by ClueGo