Otvoreno 5 novih stambenih zajednica u Centru za rehabilitaciju Rijeka – ČESTITAMO SVIMA NA ZALAGANJU I USPJEHU

Otvoreno 5 novih stambenih zajednica u Centru za rehabilitaciju Rijeka – ČESTITAMO SVIMA NA ZALAGANJU I USPJEHU

Naš Dominik – Dodo je napokon uselio u svoju dugo očekivanu „kućicu“

Ovaj tjedan je u Centru za rehabilitaciju Rijeka svečano otvoreno 5  novih stambenih zajednica u koje je uselilo 25 štićenika uz novo zaposleno osoblje za skrb o njima. Zahvaljujući zalaganju i sadašnje i bivše ravnateljice Centra te njihovog stručnog tima koji su radili na prijavi projekta za povlačenje sredstava iz EU fondova u suradnji sa resornim Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (MRMSOSP), početkom tjedna je u realizaciju krenula završnica ovog projekta, tj. useljenje štićenika u nove stambene zajednice i svečanost otvorenja na koju su došle predstavnice MRMSOSP-a: državna tajnica Marija Pletikosa, savjetnica ministra Zvjezdana Bogdanović i ravnateljica Uprave za programe i projekte Margareta Mađarić, Nada Zrinušić, te Majda Burić saborska zastupnica.

Predstavnice resornog Ministarstva obišle su Centar za rehabilitaciju Rijeka, upoznale se sa štićenicima i djelatnicima a pogledale su i naš Odjel za autizam i zadržale se u interakciji sa našom odraslom djecom  i njihovim terapeutima. Bio je to za svih poseban doživljaj , a pogotovo za našeg Dominika – Dodota koji je prvi od naše odrasle djece ušao u stambenu zajednicu na trajni smještaj. Dodo već godinama govori o svojoj „kućici“ u koju želi useliti, eto napokon je dočekao da mu se želja ispuni.

Iskrene čestitke svima koji su radili na realizaciji ovog projekta, štićenicima koji su uselili u nove prostore – svoje buduće domove i osoblju koje će brinuti o njima. Svima želimo puno sreće i uspjeha.

A nadasve  nam je drago što naša Nikolina , Dominikova mama koja nas je nedavno zauvijek napustila, sada može uistinu počivati u miru.

Lidija Penko, predsjednica

Share:
UDRUGA ZA SKRB AUTISTIČNIH OSOBA RIJEKA | Sva prava pridržana.

Proudly powered by ClueGo