SAILAWAY projekt

SAILAWAY projekt

Predstavljamo vam projekt SAILAWAY organizacije KMOP iz Grčke.

Cilj projekta SAILAWAY je poboljšanje i širenje jedrenja za osobe s autizmom. Projektne aktivnosti usmjerene su na edukaciju trenera jedrenja za obuku osoba s autizmom. Sama dvodnevna edukacija održana je još 19. i 20.12. 2020. putem Zoom platforme gdje je sudjelovalo više od 40 trenera i skipera iz cijele Hrvatske. Vodeći partner je organizacija KMOP iz Grčke, dok su ostali partneri Montetauro Social Cooperative iz Italije, Mira’m Foundation iz Španjolske, Institute of Development Ltd iz Cipra, Nautical Club of Paleon Faliron iz Grčke, Yacht Club “Capt. G. Georgiev – Port Varna” iz Bugarske te Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke kao predstavnik iz Hrvatske.

Projekt je sufinanciran u iznosu od 280.529,00 € od strane Europske unije preko programa Erasmus+ Sport – Collaborative Partnership. Projektni budžet za Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke iznosi 31.340,00€.

U sklopu samog projekta, naš kineziolog Marko Brusač je u suradnji sa partnerima izradio vodič za jedrenje kojeg možete pogledati ovdje: Sailing Guide by KMOP – issuu

Mediji o projektu :
U sklopu EU projekta SailAway održan trening za instruktore jedrenja za osobe s autizmom – Torpedo.media
Održan trening za instruktore jedrenja osobama s autizmom – SportCom.hr

Share:
UDRUGA ZA SKRB AUTISTIČNIH OSOBA RIJEKA | Sva prava pridržana.

Proudly powered by ClueGo