Zašto skačem

Zašto skačem

Nastao prema bestselleru Naokija Higashide – film Zašto skačem? dubinsko je filmsko istraživanje neurorazličitosti kroz doživljaje neverbalnih osoba s autizmom diljem svijeta. Film spaja Higashidine revolucionarne uvide o autizmu, koji su nastali kada je imao tek trinaest godina, i intimne portrete pet čudesnih mladih ljudi. Publici se otvaraju vrata tog snažnog i sveobuhvatnog, no često i radosnog, senzoričkog iskustva. Trenuci iz života svakoga od likova povezani su putovanjem japanskog dječaka kroz epske krajolike. Pripovijedani ulomci iz Naokijevih zapisa otkrivaju što njegov autizam znači njemu i drugima, kako se razlikuje njegovo viđenje svijeta, zašto se ponaša tako kako se ponaša, odnosno zašto skače. Film ove elemente pretvara u osjetilno bogatu tapiseriju koja nas vodi do Naokijeve temeljne poruke: to što ne može govoriti ne znači da nema ništa za reći. Zašto skačem? je dobitnik dvaju Britanskih neovisnih filmskih nagrada (Najbolji dokumentarac i Najbolji zvuk) te je dobitnik nagrade publike filmskog festivala Sundance.

 

Budući da je tema filma blisko vezana uz rad i djelovanje Udruge,  Art-kino je osigurao ulaznice po cijeni od 20 kuna za članove Udruge. Molimo sve zainteresirane da se jave na mail (udruga.autizam.rijeka@gmail.com)

Film se trenutno prikazuje u ArtKino, a za ulaznice i više informacija posjetite web stranicu: Zašto skačem – Filmovi | Art-kino Croatia

Trailer: The Reason I Jump – Official U.S. Trailer – YouTube

Share:
UDRUGA ZA SKRB AUTISTIČNIH OSOBA RIJEKA | Sva prava pridržana.

Proudly powered by ClueGo