Primorsko-goranska županija

PGZ-logo-vodoravno_boja-300x136 Primorsko-goranska županija

Primorsko – goranska županija

Upravni odjel za zdravstvo
“Program rane intervencije za djecu sa sumnjom i/ili dg. poremećaja iz spektra autizma”

Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade
“Mali i veliki kreativci”

Financiranje manifestacija
“Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu 02. – 03.04.2023.”

“Program rane intervencije za djecu sa sumnjom i/ili dg. poremećaja iz spektra autizma”

Timskim pristupom stručnjaka programom se pružaju usluge educiranja roditelja o pristupu djetetu kroz igru, edukacijsko-rehabilitacijski postupci usmjereni prema djeci te predavanja za roditelje i  vršnjačke radionice za djecu.

Nositelj projekta: Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka

Suradnici projekta: Centar za autizam Rijeka

Voditeljica projekta: Ivanka Pejić mag.pedagogije i defektologije, sveuč.spec. rane intervencije u eduk.rehab.
ivanka.pejic@corp.hr 

Projekt je financiran od strane Upravnog odjela za zdravstvo Primorsko-goranske županije na period od 01.01.2023.-31.12.2023.


“Mali i veliki kreativci”

Međusektorska suradnja i obiteljski doprinos u senzibilizaciji, destigmatizaciji i informiranju šire lokalne i društvene zajednice o specifičnostima poremećaja iz spektra autizma te mogućnostima osoba s autizmom putem promocije i izložbe radova korisnika, kao stvaranje uvjeta za socijalnu i društvenu jednakost i poboljšanje življenja osoba s poremećajem iz spektra autizma i njihovih obitelji s područja Primorsko – goranske županije.

Nositelj projekta: Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka

Suradnici projekta: Centar za rehabilitaciju Rijeka , Centar za autizam Rijeka

Voditeljica projekta: Lidija Penko

Projekt je financiran od strane Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije na period od 01.01.2023.-31.12.2024.


Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu 02. – 03.04.2022

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu održalo se 03.04.2023. na gradskom Korzu gdje smo u 12:00 sati imali tradicionalno puštanje plavih balona naše djece, roditelja, djelatnika i sugrađana s predstavnicima Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Osim navedenog Udruga, Centar za autizam Rijeka i Centar za rehabilitaciju Rijeka izložili su radove svojih korisnika na informativnom štandu na Korzu.
Za sve okupljene organizirana je glazbena izvedba Jana i Luke, korisnika iz CZRR-a u pratnji asistenta Roberta na gitari. Centar za autizam Rijeka tog je dana od 9:30-11:30 h u Dječjoj kući održao je niz predavanja pod nazivom «Podržani u različitosti», dok je Centar za rehabilitaciju Rijeka održao dane otvorenih vrata za sve zainteresirane.
02.04.2023. Grad Rijeka je na zahtjev Udruge i ove godine svoje znamenitosti osvijetlio plavom bojom te na taj način dao potporu djeci i osobama iz autističnog spektra i članovima njihovih obitelji.

Održavanje manifestacije financirano je od strane Primorsko-goranske županije

Share:
UDRUGA ZA SKRB AUTISTIČNIH OSOBA RIJEKA | Sva prava pridržana.

Proudly powered by ClueGo