Komunikacijska ploča u Osnovnoj školi Centar

Komunikacijska ploča u Osnovnoj školi Centar

U sklopu projekta “Retrovizor – osobe s teškoćama u razvoju su bliže nego što se čine” u Osnovnoj školi Centar postavili smo komunikacijsku ploču za potpomognutu komunikaciju.

Osnovna škola Centar kao partnerska organizacija, uključila se u provedbu projekta implementacijom projektnog sadržaja kroz izvannastavnu aktivnost Građanskog odgoja i obrazovanja te je s ciljem osvještavanja potreba unutar lokalne zajednice, uključila učenike u provedbu aktivnosti projekta.

U osnovnoj školi Centar projekt se provodio kroz program Građanskog odgoja i obrazovanja kod profesorice Ane Bilen koja je objasnila kako tu školu pohađaju i djeca iz autističnog spektra. “Riječ je o djeci koja su često neverbalna ili imaju poteškoće u komunikaciji sa svojim vršnjacima što često može dovesti i do socijalne isključenosti. Ovakvi projekti su tu upravo da mijenjaju takve stvari. Najveća vrijednost ovog projekta je što su se djeca imala priliku bolje se upoznati s ovom problematikom. U Centru za autizam imali su prilike vidjeti na koji način se tamo radi s djecom, koje su razlike u učenju od onoga kakav imaju u školi, a u tim okolnostima bolje su mogli i sagledati koje sve mogućnosti imaju njihovi vršnjaci s problemima iz spektra autizma, jer u redovnom nastavnom programu to često nije moguće”, objasnila je Ana Bilen.

Zadovoljstvo što je škola sudjelovala u ovom projektu izrazila je i ravnateljica Tina Bošković Sertić istaknuvši kako rado sudjeluju u ovakvim projektima i uključuju svoje učenike, jer korist od ovakvih projekata imaju svi, i učenici i profesori.

Tekst preuzet iz intervjua: U Osnovnoj školi Centar postavljena komunikacijska ploča za potpomognutu komunikaciju – Grad Rijeka

@udruga_autizam_rijeka

Kako mladi izgrađuju inkluzivnije društvo za svoje vršnjake s razvojnim teškoćama?! Postavljanjem komunikacijskih ploča u svojim školama, eto kako! ? Osnovna škola Centar, Rijeka od danas je ponosni vlasnik komunikacijske ploče za potpomognutu komunikaciju ? Projekt “Retrovizor” financiran je od strane Active Citizens Fund Hrvatska #acfcroatia #acfhrvatska #acfmaliprojekti #augmentativecommunication #autismawereness #AAK #pgz #rijeka #autizam #autizamhrvatska #inkluzija #građanskiodgoj #potpomognutakomunikacija

♬ Roger Sanchez_Again – Udruga_autizam_Rijeka

Više o projektu možete pročitati ovdje


Projekt je financiran iz Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova na period od 01.10.2022.-30.09.2023.
The project was financed from the Program of the Fund for Active Citizenship in Croatia, with funds from Iceland, Liechtenstein and Norway within the framework of EEA grants for the period from 01.10.2022 to 30.09.2023
.

Share:
UDRUGA ZA SKRB AUTISTIČNIH OSOBA RIJEKA | Sva prava pridržana.

Proudly powered by ClueGo