Putovnica za osobe sa poremećajem iz spektra autizma

Putovnica za osobe sa poremećajem iz spektra autizma

Službeno smo predstavili Putovnicu za osobe sa poremećajem iz spektra autizma, na press konferenciji KBC-a Rijeka, gdje je u ime Udruge govorila stručna suradnica i članica Udruge Ivanka Pejić.
Za one koji još ne znaju, putovnica je rezultat suradnje Udruge i KBC-a Rijeka, a u svrhu informiranja zdravstvenih djelatnika i boljeg razumijevanja specifičnosti osoba s poremećajem iz spektra autizma pri prijemu na preglede i bolničko liječenje.
Putovnica će zasigurno omogućiti lakše i brže snalaženje medicinskih djelatnika u pristupu i provedbi pretraga osoba s autizmom te pomoći obiteljima/roditeljima i osobama u stresnim situacijama koje istima prethode.

Intervjuom roditelja/skrbnika osobe s autizmom u bolničku putovnicu unose se podatci na koji način pristupiti pacijentu, kako izvesti pojedini pregled, kako će pacijent reagirati na određene podražaje i sl. Iz podataka se može saznati i o načinu na koji pacijent pokazuje uznemirenost ili bol, odnosno što ga može umiriti.

Podsjećamo, prvi korak za dobivanje putovnice je ispunjavanje online upitnika na linku https://forms.gle/wsJxm148iBkKNnRP9

Članci:

Iskorak u skrbi za pacijente: KBC Rijeka uveo bolničke putovnice za osobe s autizmom – Novi list

(FOTO) KBC Rijeka predstavio bolničke putovnice za osobe s poremećajem iz spektra autizma – Riportal (net.hr)

KBC Rijeka predstavio bolničke putovnice za osobe s poremećajem iz spektra autizma – NACIONAL.HR

Share:
UDRUGA ZA SKRB AUTISTIČNIH OSOBA RIJEKA | Sva prava pridržana.

Proudly powered by ClueGo